ΡΟΖΕ
: RIVARΙ |
Ποικιλίες : Μαντηλαριά, Ασύρτικο Περιοχή : Θήρα (Σαντορίνη) Αμπελώνας : Θήρα (Σαντορίνη) Έδαφος : τα αμπέλια καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού. Μικροκλίμα : Μεσογειακό, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών. Τρύγος : (2003) Αύγουστος Οινοποίηση : Μερική εκχύλιση Μαντηλαριάς και παράλληλα συνοινοποίηση Μαντηλαριά /Ασύρτικου Εμφιάλωση : στο οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ε. Ε. στη περιοχή Επισκοπή Σαντορίνης Μέσος όρος παραγωγής σε φιάλες : 6.500 Πρώτο έτος κυκλοφορίας : 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή) Χαρακτηριστικά : Ζωηρό ρόδινο χρώμα, άρωμα ροδιού, γλυκού τριαντάφυλλου και ώριμης τομάτας με ελκυστική πληθωρική γεύση. Αλκοολικός βαθμός : 12,5 % vol Σάκχαρα : 2 gr / lt Ολική οξύτητα : 5,7 gr / lt Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 12 -14 oC Συνοδεύει : Z υμαρικά, παραδοσιακές πίτες ή κλασσικές σάλτσες |