ΡΟΖΕ : RIVARΙ
Ποικιλίες : Μαντηλαριά, Ασύρτικο

Περιοχή : Θήρα (Σαντορίνη)

Αμπελώνας : Θήρα (Σαντορίνη)

Έδαφος : τα αμπέλια καλλιεργούνται παραδοσιακά σε πεζούλες στο αμμώδες και ηφαιστειακής προέλευσης χώμα του νησιού.

Μικροκλίμα
: Μεσογειακό, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή υγρασία κατά τη διάρκεια της νύχτας, χαμηλή βροχόπτωση και υψηλή ωρίμανση των σταφυλιών.

Τρύγος : (2003) Αύγουστος

Οινοποίηση : Μερική εκχύλιση Μαντηλαριάς και παράλληλα συνοινοποίηση Μαντηλαριά /Ασύρτικου

Εμφιάλωση
: στο οινοποιείο της Ι. Σ. ΡΟΥΣΣΟΣ Ε. Ε. στη περιοχή Επισκοπή Σαντορίνης

Μέσος όρος παραγωγής σε φιάλες : 6.500

Πρώτο
έτος κυκλοφορίας : 1974 (σε εμφιαλωμένη μορφή)

Χαρακτηριστικά : Ζωηρό ρόδινο χρώμα, άρωμα ροδιού, γλυκού τριαντάφυλλου και ώριμης τομάτας με ελκυστική πληθωρική γεύση.

Αλκοολικός βαθμός : 12,5 % vol Σάκχαρα : 2 gr / lt Ολική οξύτητα : 5,7 gr / lt
Θερμοκρασία σερβιρίσματος : 12 -14 oC
Συνοδεύει : Z υμαρικά, παραδοσιακές πίτες ή κλασσικές σάλτσες